Cumartesi, Nisan 20, 2024

ÇOK OKUNANLAR

İLGİLİ YAZILAR

2023 Asgari Ücret Zammı, Ocakta Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?

2023 Asgari Ücret zammı için milyonlarca insanın gözü kulağı yarınki toplantıda olacak. Ocakta Asgari Ücret ne kadar olacak? Herkesin merakla beklediği bir konu oldu. Çünkü ülkemizde 7 milyondan fazla asgari ücret çalışanı bulunmaktadır. Gözler yarınki toplantıda çıkacak sonuçta. Bakalım Ocak ayından itibaren asgari ücretlilerin aylık alması gereken net ücret ne kadar olacak?

Toplantı Ne Zaman Yapılacak?

1 Aralık 2022 tarihinde yani yarın saat 14:00 da komisyon toplanacaktır. Toplantıya katılacaklar arasında işveren temsilcisi, işçi temsilcisi ve Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yer alacak. Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ve Bakanın katılımıyla toplantı açılacak.

2023 Asgari Ücret Zammı Ne Kadar Olacak?

İşçi ile İşveren temsilcileri topalantıda birbirlerini zorlayacaklar. Her yıl olduğu gibi yine bu tablo ile karşı karşıya geleceğiz. Ama şuan için uzamnların görüşüne göre asgari ücret net tutar 7.500 TL ile 8.000 TL arasında görüşmelerin olacağı yönünde.

İki Tarafında Pazarlık İçin Güçlü Nedenleri Var!

Yarınki toplantıda iki tarafında pazarlık maddelerinde güçlü nedenler var. İşveren tarafı yüksek artışın işten çıkarmalara, kayıt dışı istihdamlara ve ürünlere yansıyacak tekrar yüksek zamlara dikkat çekecek. Öte yandan işçi sendikası temsilcisi ise halıhazırdaki çarşı-pazar durumuna dikkatleri çekecek. Bundan dolayı iki tarafında anlaşma sağlaması güç gibi! Çünkü iki tarafında haklı nedenleri var. Bu durumun içinden nasıl çıkacaklar bakalım.

Bizi Facebook ve Twitter ( X ) hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.
Websesi
Websesihttps://websesi.com/
Site yönetimi olarak, sizler için güncel ve faydalı içerikler üretmeye devam ediyoruz. 2020 yılından beridir, Websesi ailesinde bir çok editör içerik üretmiştir. Tüm editörlerimizin üstün katkıları ve cabaları sayesinde Websesi.com büyümeye devam ediyor!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

POPÜLER İÇERİKLER