Web 3.0 Nedir? Web 3.0, son yıllarda internetin derinliklerinde dolaşan bir terimdir ve genellikle blok zinciri teknolojisi ile eşanlamlı olarak kullanılır. “Web 3.0” kelimesini çeşitli yayınlarda ve makalelerde dolaştığını ilk gördüğümde ve duyduğumda. İnsanların ne demek istediğini tam olarak anlayamadığımı ve anlamsız olduğunu hatırlıyorum. “Web 3.0? Web 1.0 veya 2.0’ı hiç duymadım bile. Onlara ne oldu ve Web 3.0’a nasıl geldik onu bile bilmiyordum :)? İşte Web 3.0 Nedir sorularınızın tüm cevapları burada demlendi :).
” İlk iki büyüye tanık olmadan direkt Yüzüklerin Efendisi 3’ü izlemek gibi bir olay sanırım. Önemli bir şeyi kaçırıp kaçırmadığımı bilmek istiyorum. Aslında Web 1.0 veya 2.0’ın ne olduğunu bilmiyorum. Daha fazlasını öğrenmek için biraz araştırma yapmam gerekiyor. Öyleyse, benzer bir durumdaysanız ve “Web 3.0” hakkında tüm bu konuşmaların ne olduğunu bilmek istiyorsanız. Websesi.com da hareketli sahneleri altyazısız izlemeye çalışmak size mantıklı geliyorsa, o zaman başlama zamanı. İşte Web 3.0 hakkında her şey;
İçindekiler:
Ayrıca şu Haberimizi de Okuyunuz: WhatsApp Kripto Para Özelliği
Web’in Tarihi
İnsanlar Web 1.0, 2.0 ve 3.0 hakkında konuştuğunda, bu terimlerin yorumlanması biraz zor olacak. Anlaşılması ve tanımlanması arasında, onları kullanan kişi sayısı kadar ayrım yapmak önemlidir. Ben Web 0.2’yi araştırdığımda direk olarak trendyol hepsi burada n11’in hızlı kargo hizmetine bağladım. Bu, bir kripto konferansında 100 farklı kişiye yaklaştığınızda ve onlara kripto para biriminin onlar için ne anlama geldiğini sorduğunuzda. Herkesin kendilerine özgü farklı bir cevap vereceği anlamına gelir. Bu terimlerin evrensel olarak kabul edilmiş veya “herkese uyan tek bir beden” tanımı yoktur. Web 3.0 Nedir?
Web 1.0 nedir?
Web 1.0’ı anlamak için saati İnternet’in başlangıcına geri döndürmemiz gerekiyor. İster inanın ister inanmayın, İnternetin amacı bugün kullandığımız kedi videosu, alışveriş ve okuma memlerinden tamamen farklıdır. İnternetin kökeni 1969’da Savunma İleri Araştırma Projeleri Ajansı (DARPA) ile başladı; Burada, dünyanın her yerinden en parlak beyinlerden bazıları.
Başlangıçta bir askeri iletişim projesi olarak tasarlanan proje üzerinde çalışmak için bir araya geldi. İlk İnternet esas olarak köprülerden oluşan web sayfalarından oluşuyordu. Bu köprüler sadece metindi, herhangi bir resim içermiyordu ve “salt okunurdu”, önemli bir yetenekle herhangi bir şeyle etkileşime giremiyorlardı. Özünde, erken İnternet temelde sadece büyük bir e-kitap kütüphanesiydi.
Web 1.0 inanılmaz bir bilgi paylaşım kaynağı haline geldi. İlk devlet daireleri, araştırma laboratuvarları, eğitim kurumları ve resmi kurumlar, ticari sunucular aracılığıyla bağlanabildiklerinden web sayfalarına erişebilir ve bilgi paylaşabilir. Okuma/yazma işlevi olmadığından ve İnternet’teki içeriğin çoğu.
Yükleme ve paylaşmadan önce çevrimdışı olarak oluşturulduğundan. Çoğu kişi yalnızca bazı içerikleri okumak için oturum açardı.
Sonuç olarak, dinamik URL’ler ve daha fazla yenilik ve ilerlemeler. İnternet’i ve işlevlerini iyileştirecek ve Web 1.0’dan 2.0’a geçişi mümkün kılacaktır. Bu ağlar arasındaki geçiş aşamalı bir süreçtir. Zamanla, mevcut altyapıya yeni özellikler ve işlevler eklenir. Bu nedenle, Web 1.0’ın resmi olarak Web 2.0 olduğu zaman için net bir tanım veya zaman çerçevesi yoktur. İlginç bulduğum bir bilgi, bir sonraki arkadaş çevrenizde bu ilginç gerçeği herhangi bir zamanda söylemenin muhtemelen herkesi etkilemesi muhtemeldir. Reklamcılık aslında Web 1.0’da yasaklanmıştır ve buna izin vermesi birkaç yıl alacaktır.
Web 2.0 nedir?
Web 2.0 işleri heyecanlı kılan şeydir. Temelde bugün bildiğimiz şekliyle İnternet, en sevdiğimiz alışveriş siteleri. Video akış platformları, şifreli makaleler, video oyunları, sosyal medya siteleri ve her şey dahil! Basit bir örnek, Web 1.0’dan 2.0’a geçişi görselleştirmeye yardımcı olabilir; bu, bir e-ticaret mağazası örneğiyle gösterilebilir.
Web 1.0 üzerine kurulu bir e-ticaret mağazası, kullanıcıların gezinip okuyabileceği bazı temel görseller ve metinler içerir. Ancak daha fazlasını içermeyen bir alışveriş dergisi gibidir. Web 2.0, alışveriş sepetine ürün ekleme, ödeme, kredi kartıyla ödeme ve başkalarının okuması için inceleme bırakma. Gibi tüm ek entegrasyonları ve özellikleri sağlar. Web 2.0, kullanıcı tarafından oluşturulan içerikte de bir devrim getirecek. Sizin veya benim gibi günlük son kullanıcılar, bu makaleler gibi içerikler oluşturup bunları İnternet’te yayınlayabilir.
Web 2.0 kavramı 2004 yılında İnternet öncüsü Dale Dougherty tarafından tanıtıldı. Dale Dougherty, O’Reilly’nin (otomobil parçaları mağazası değil bir medya şirketi) başkan yardımcısıdır. Web 2.0 genellikle “sosyal ağ” veya “bilgelik ağı” olarak adlandırılır. “İnsan merkezli ağ”, “etkileşimli ağ” ve “ağ okuma/yazma”. Çünkü bu, insanların küresel ölçekte bilgi paylaşabilecekleri ve kolayca sosyalleşebilecekleri bir ortam. Bilgeliği (mobil oyun haberleri) hemen hemen her yere iletebilecekleri ilk zaman olacak. dünya Bu bir an. Bu çağ, bloglar, video paylaşımı, sohbetler, sesli mesajlar, e-postalar ve sosyal medya gönderileri gibi.
Benzeri görülmemiş bir ölçekte kullanıcı tarafından oluşturulan içeriği başlattı. “Sosyal ağlar”, tarihteki diğer teknolojik ilerlemelerden daha hızlı kitlesel benimsenmeyi başarıyor. Bitcoin, birkaç yıl sonra ortaya çıkana kadar bu önermeye bağlı kalacak.
Web 2.0’ın gelişiminin arkasındaki ana itici faktörlerden biri, yeni nesil Web ile ilgili teknolojilerin yaratılmasıdır. Ajax, JavaScript, Basamaklı Stil Sayfaları (CSS), Belge Nesne Modeli (DOM), Genişletilebilir HTML (XHTML), XSL Dönüşümü. (XSLT)/XML ve Adobe Flash, kullanıcılara web sitesiyle etkileyici ve ilginç bir etkileşim yolu sunar. Web 1.0’dan Web 2.0’a kademeli geçiş gibi, Web 3.0’a geçişin ortasındayız.
Web 3.0 nedir? İşte Geleceğimiz ve Senaryolar
Web 3.0 kavramı tamamen yeni değildir, çünkü Web 1.0’dan Web 2.0’a geçişin ilk öncüleri, nihai evrimi Web 3.0’a öngörmüşlerdir. Web 4.0 ve 5.0, ancak Web 3.0’a zar zor ulaştık. Web 3.0’ın ilk konsepti, World Wide Web’in mucidi olarak kabul edilen ve 1999’da. Web 3.0 Terimini kullanan İngiliz bilgisayar bilimcisi Bernes-Lee’den geldi. “Sosyal ağ”, Web 3.0 genellikle “anlamsal ağ” olarak adlandırılır. Bernes-Lee, Semantik Web’in İnternet’teki tüm verileri analiz edebileceği. Makinelerin insan müdahalesi olmadan birçok görevi yerine getirmesine izin vereceği vizyonuna sahiptir.
New York Times’tan John Markoff, 2006’da Web 3.0’da yer alan içerik için yeni bir isim oluşturmasına rağmen. Lee’nin 1999’da İnternet’in geliştirileceğini hayal ettiği işlevlerin çoğu uygulandı. Markoff, Web 3.0’a “Semantik Web” yerine “Akıllı Web” diyor ve 5 özelliğe sahip olacağını söyledi. İşte Web 3.0 Özelliği:
Akıllı Web’in 5 Özelliği:
- Semantik Web-Web 3.0 yalnızca anahtar kelimelere ve değerlere odaklanmakla kalmaz. Aynı zamanda fotoğraflar, videolar veya ses gibi içerikler ile ürünler, konumlar ve belirli davranışlar arasındaki daha karmaşık ilişkileri anlar.
- yapay zeka yazılımı, doğal dilin kodunu çözebilir ve niyeti anlayabilir. Ayrıca doğru ile yanlışı ayırt edebilir ve daha güvenilir veriler sağlayabilir.
- 3D grafikler-İnternetin üçüncü nesli, gerçek yaşam yerleri. Çeşitli ürünler çekici nesnelerle ilgili sonuçlar sağlamak için 3D grafiklerin ve VR teknolojisinin kullanımını entegre etmelidir. (Bu arada en iyi vr gözlük arıyorsanız bu kılavuzumuzu okuyabilirsiniz.)
- Bağlanabilirlik-Web 3.0’da bilgiler, mevcut tüm bilgilerden yararlanarak anlamsal meta veriler aracılığıyla daha fazla bağlanır.
- Her yerde veri adaları kaybolur. Her cihaz ağa bağlı olmalıdır ve içerik farklı uygulamalar tarafından çalıştırılabilir.
Açıkçası, şimdi bildiğimiz gibi, tüm bu beş işlev interneti geliştirmekte ve şekillendirmektedir. İnternetin bugün kullandığımızdan daha gelişmiş bir versiyonunu yaratmak için bu alanların her birinde teknolojik gelişmeler yaşanıyor. İnternetin en sevdiğim tanımlarından biri, herkesin erişebileceği tüm insan bilgisidir.
Web 3.0, bu bilgileri şu anda mümkün olandan daha makul bir şekilde birleştirmeyi vaat ediyor. Çünkü Google gibi şirketlerin mevcut motor çözümlerinin sınırlamaları var. Web 3.0, makinelerin akıllı akıl yürütme için kullanabileceği alana özgü ontoloji oluşturmak için. Web Ontoloji Dili (OWL) gibi bildirimsel bir ontoloji dilinin kullanılmasını gerektirir; yalnızca anahtar kelimeleri eşleştirmekle kalmaz, aynı zamanda makine işleme içeriğini daha insancıl hale getirir.
Web 3.0’ın Blockchain Teknolojisi
İnsanlık tarihinde ilk kez, blok zinciri teknolojisi, yanlış, kırılgan ve duygusal olarak önyargılı bir insan doğası yerine. Tamamen açıkça tanımlanmış ve tartışmasız matematiğe dayalı güvenilir bir mekanizma sağlar. Bu, günlük hayatımızı yöneten temel sistemler ve işlevler için güven ve bütünlük sağlar. Kendi zihinsel aritmetik yeteneğimizi, blok zinciri ve diğer şeyleri elde etmek için.
Hesap makinelerine güveniyoruz, ancak finans, sağlık, tedarik zinciri lojistiği, oyunlar, tarım vb. Gbi tüm sektörlerde hayatımızın diğer ve daha yüksek alanları için. Farklı kullanım durumları . Ve tarım vb. Blockchain teknolojisi, Ethereum gibi ağlar üzerinde tamamen bağımsız bir Web 3.0 çerçevesi oluşturarak geleneksel Web 2.0 ile iç içedir.
Dağıtılmış defterler ve blok zincirler gibi teknolojilerin yükselişi, merkezi olmayan ve şeffaf, doğrulanabilirdir. Kkurcalamaya dayanıklı ve güvenli bir veri iletimi ve işlem ortamı sağlar. Blok zincirinin Web 3.0’a entegrasyonu, Web 2.0’ın mevcut merkezileştirme, gözetleme ve reklamcılıktan. Yararlanma/manipülasyon sorunlarının üstesinden gelmesini sağlarken, aynı zamanda merkezi teknoloji devlerinin yerini alabilecek merkezi olmayan altyapıyı destekleyen bir çerçeve sağlar.
Bu, bireylerin yasal olarak verilerinin sahibi olabileceği anlamına gelir. (Tam olarak aklımıza burada NFT Gelsin)
Web 3.0 merkezileştirilmemişse ve büyük ölçekte blok zinciri teknolojisini ve altyapısını benimserse. Bu, bireylerin çevrimiçi zamanlarından kimlerin yararlandığını gerçekten kontrol etmelerini sağlayacaktır. Merkezi olmayan bir ağ, kullanıcıların zamanları ve verileri için nasıl temin edilmek istediklerine karar vermelerine. Kullanıcı verilerinin kullanımından her yıl milyarlarca dolar kazanmalarına ve kârlı teknoloji devlerinin önceki etik olmayan davranışlarını ortadan kaldırmalarına olanak tanır.
Bu alanda erken ilerleme görüyoruz. Milyonlarca kullanıcı (ben dahil), kullanıcıların reklamları zamanında izlemelerini sağlamak için tarayıcılarını. Google Chrome’dan Web 3.0 öğelerine ve blok zinciri özelliklerine sahip Brave tarayıcılarına taşıdı. Adil tazminat alın. Ya da teknoloji devleri tarafından izlenmelerini ve manipüle edilmelerini önlemek için izleme çerezlerini ve reklamları tamamen kapatmayı seçebilirsiniz.
Ayrıca şu Haberimizi de Okuyunuz: Cyberpunk 2077 saat
Web 3.0’ın Uygulamaları
Makalede daha önce bahsettiğim gibi, Web 3.0 mutlaka blok zincir teknolojisi entegrasyonu anlamına gelmez. Ancak bu makalenin geri kalanında, ikisinin daha da geliştirilmesi ve işbirliği varsayımı altında ayrı ayrı inceleyeceğiz ve tartışacağız. Web 3.0’ın blok zincirini İnternet çerçevesine öreceği varsayılmalıdır. Bitcoin veya daha fazlası ve Ethereum gibi blok zinciri teknolojileri. Web 3.0 için gereken erken temel çerçeveyi sağladı. Birçok kullanım durumunun gerçekleştirildiğini ve bu teknolojik yenilik üzerine inşa edildiğini gördük. İnternetin şimdiye kadar benimsenen en hızlı teknolojik yenilik olduğunu hatırlıyor musunuz?
Şifreleme ve blok zincirinin benimsenme yörüngesi, erken İnternet benimsemesini geride bırakıyor. Bu da buradaki İnternet kullanıcılarının günlük yaşamlarında katlanarak büyümeye devam edeceği ve muhtemelen birçok biçimde her yerde bulunacağı anlamına geliyor.
Finans, blok zinciri teknolojisinin son derece yıkıcı olduğu en büyük sektör ve bunun için iyi nedenler var. Para birimi sisteminin doğuşundan bu yana geleneksel finansta sayısız skandal ve kirli davranış yaşandı. Blockchain teknolojisi ve Web 3.0, Ethereum gibi ağlar nedeniyle geleneksel finansta kaybolan güvenin yerini alacak bir anlamları ifade ediyor. Tüm finans sektöründeki mevcut tüm eski hizmetlerin yerini alabilecek. Finansal uygulamaları yeniden yaratarak yolsuzluğu ortadan kaldırmaya, maliyetleri düşürmeye ve verimliliği artırmaya yardımcı olur.
Aave gibi merkezi olmayan finansal uygulamalar,
halihazırda geleneksel bankaların birçok hizmetini sağlıyor ve kullanıcıların kripto varlıklarıyla faiz kazanmak. Nakit ödünç almak için kripto paralarını bankalardan çok daha üstün bir şekilde ödünç vermelerine izin veriyor. Merkezi olmayan finansal uygulamalar. Kullanıcıların aşırı ücret ve para cezaları ödemek zorunda kalmadan bankaların getirdiği tüm bürokrasi ve kısıtlamalardan kaçınacak.
Kullanıcıların borçlanmasına, borç vermesine, yatırım yapmasına, ipotek kredisi satın almasına ve hatta teminatlı sigorta satın almasına izin verdi. Oran. Eşler arası bir finansal sistem kavramı gerçekten şaşırtıcı.
Milyonlarca İnsanlar bankanın müşterilerinin sırtından milyarlarca dolar kazanmasından bıktığında. Mevduat hesabınıza ödedikleri %0.01 faiz oranından memnun kalmazsanız ve kredi kartlarını kullanarak %20 faiz almak için kullanırsanız. Nadiren getirirsin karşılığında gelir. Kullanıcıların bir kısmı, geleneksel finans tarafından sağlananlardan çok daha yüksek getiri sağlayan merkezi olmayan finansa (DeFi) yöneldi.
DeFi’nin geleneksel finansa göre ne kadar üstün olduğu hakkında bütün gün konuşabilirim.
Web 3.0 ayrıca video oyunu, moda ve tıp endüstrileri üzerinde büyük etkisi olan gerçeklik ile dijital gerçeklik arasındaki çizgiyi bulanıklaştırdı. Sanırım son haftalarda “meta evreni” duymuşsunuzdur. Facebook ve Microsoft kendi sanal dünyalarını oluşturmak. Onlara büyük ölçekte katılmak ve ademi merkeziyet kattı. Sandbox ve Bloktopia ve diğer merkezi olmayan meta evrenler için milyarlarca dolar yatırım yaptı. YouTube’un tamamı var.
Web 3.0 ve blok zinciri teknolojisi, milyarlarca dolarlık oyun endüstrisini etkiliyor. Bir kazan-kazan modeli kullanarak yeni bir ekonomik ortam yaratıyor. Mevcut ekonomik sistemimizi temelden bozabilir. Bunlar Web 3.0’ın ilk aşamaları ve sanal gerçeklik, artırılmış gerçeklik ve Metaverses zaten oyunda.
Gerçeklik ve sanal manzara arasındaki sınırı bulanıklaştırmak, Web 3.0’ın daha da geliştirilmesi olacak olan “mekansal ağ” olarak adlandırılır. Bu, gelişmiş konum belirleme yetenekleri, sanal ve artırılmış gerçeklik teknolojileri kapsar. Tamamen sürükleyici meta veri iletimi sağlayacaktır. O kadar gerçekçi ki sanal artırılmış nesneler ile gerçek dünya nesneleri arasında ayrım yapmak zor.
Mekânsal ağ burada derinlemesine incelenemeyecek kadar karmaşık olsa da. Yaşamın tüm yönleriyle (gerçek yaşam hariç) birbirine bağlı ve tamamen etkileşimli olarak, esasen tüm dünyamızın gerçeküstü bir haritası olacaktır. Deloitte, burada uzamsal ağlar kavramı üzerine derinlemesine bir makale yazmıştır.
Tüm bunlar neden önemli
Web 3.0’a geçiş, blok zinciri teknolojisini geliştirme veya entegre etme ve bu teknolojik evrimde. “İnsan” devrimi olma yeteneği ile kaçınılmaz bir teknolojik evrimdir. Dünya Ekonomik Forumu’nun kurucusu ve CEO’su Klaus Schwab da dahil olmak üzere. Birçok tanınmış ekonomist ve teknik uzman, blok zinciri teknolojisini “Dördüncü Sanayi Devrimi” olarak adlandırıyor.
Microsoft CEO’su Satya Nadella’nın önsözü akademi ve iş dünyasında yazılmış, yayınlanmış ve araştırılmıştır. Avrupa Parlamentosu’nun ayrıca blockchain teknolojisi hayatımızı nasıl değiştiriyor başlıklı harika bir raporu var. Daha fazlasını öğrenmek istiyorsanız lütfen websesi.com takip edin. Çünkü tek bir makale blockchain teknolojisinin arkasındaki yeniliği asla tam olarak açıklayamaz.
Pek çok insan bu devrimi destekliyor çünkü para birimi sistemlerini, sağlık sistemlerini. (Temelde herhangi bir altyapı sistemini) ve bilgiyi destekleyebilen eşler arası, güvenilir merkezi olmayan bir altyapıdır. Herkesin Geleceği için bir umut ışığı sağlıyor gibi. Bu altyapılar ve sistemler, gündemlerini zorlayan herhangi bir merkezi otorite tarafından kontrol edilmeyeceğinden. Bizi, kâra insan hayatından daha fazla değer veren hükümetlerin ve kurumların prangalarından, önyargı veya manipülasyon olmadan etkin bir şekilde kurtaracaktır.
Bazı insanlar bunun boş bir rüya, ütopik, muhtemelen anarşist, liberal bir vizyon olduğunu düşünüyor. Çünkü insanların kurtarmak istediği aynı otoriter rejim aynı zamanda blok zinciri teknolojisini ve Web’i de benimsiyor ve kullanıyor. Bu yeniliklere ayak uyduracak ve onlarla birlikte değişecekler, kendilerinin değişmesine veya gereksiz hale gelmesine izin vermeyecekler.Bu çok olası bir senaryo.
Bazıları blockchain ütopyası hayali kuruyor,
bazıları blockchain otokratik rejimlerinden korkuyor olsa da ön yargıyı, umudu ve korkuyu bir kenara bırakıp gerçeklere bakalım. Blok zinciri ve Web 3.0’ın ne tür bir gelecek getireceğini düşündüğünüzün önemi yok. Blok zinciri teknolojisinin bazı büyük faydaları ve neredeyse sınırsız potansiyeli vardır, özellikle insan yeniliği ve hayal gücü ile sınırlıdır. Web 3.0’ın temel tanımlayıcı özelliği, ütopik bir sistem, merkezi olmayan bir sistemdir. Eşler arası para birimi veya başka herhangi bir sistem veya altyapı türü değildir. Sanal bir meta-dünya olacaktır. s’nin temel tanımlayıcı özelliği, basit doğrulanabilirlik olacaktır.
Zamanımızın çoğunu geçirmeye ve kendimizi daha fazla çevrimiçi olarak yüklemeye devam ederken. Verilerimize veya kimliklerimize ne olacağını bilmiyoruz, bu bilgiler nereye gidiyor ve nasıl kullanılıyor? Web 3.0, çok ihtiyaç duyulan bir şeffaflık ve dürüstlük katmanı ekleyecek. Herkesi bugün olduğundan daha etik ve etik olmaya zorlayacaktır. Doğrulanabilirliği bu teknoloji üzerine kurulu akıllı sözleşme işleviyle birleştirerek, artık her şeyin bir saat gibi çalıştığı. Hesap makinesi benzeri bir hassasiyet, güvensizliğin ortadan kaldırılması. Üçüncü taraf müdahalesi ve manipülasyonu ile Sayısız aldatma ve insan hatası sahnesi olan bir toplumda yaşıyoruz.
Önyargıdan bağımsız olarak, Web 3.0 temel olarak insan-bilgisayar etkileşiminin kapsamını genişletecek. Mevcut sorunsuz eşler arası ödeme ağını, daha zengin bilgi akışını ve güvenilir karşı tarafsız veri iletimini genişletecektir. Günümüzün kripto para kullanıcıları tarafından sağlanmaktadır. Bu teknolojik devrim, küresel kooperatif gruplarını, merkezi olmayan özerk organizasyonları, özerk pazarları güçlendirmek gibi sonsuz.
Hayal edilemez yeni ekonomik ve iş modellerini doğuracak
Bu mantıklı çünkü: Akranlar arasında değer aktarımı yaparak. Üçüncü taraf aracıları keserek ve değeri doğrudan pazardaki alıcılara ve tedarikçilere iade ederek topluluk daha verimli hale gelecektir. İşte Tüm bu özellikleri:
- Merkezi olmayan sistemlerin karşılıklı mülkiyeti ve yönetimi, karmaşık sorunları çözmek için yeni ekonomik modeller aracılığıyla koordine edilebilir ve teşvik edilebilir.
- Bireyler kendi verilerine sahip olacak ve artık rızaları olmadan en yüksek teklifi verene satılmayacak.
- İnsan-i merkeziyetçilik, platform veya şirket bağımlılığı sorununu çözerek, girişimci, ticari ve yatırım riskleriyle etkin bir şekilde “gelecekle yüzleşir”.
- İnsanlar, şirketler ve makineler bilgi paylaştıkça, güvenlik önlemleri, doğrulama ve doğrulama iyileştirildi.
Kapanış Düşünceleri
Web 3.0, birçok insanın gerçekleşmesini umduğu türden bir “insanlara güç” devrimi getirip getirmediğine bakılmaksızın. Blok zincir teknolojisi, İnternet ile ilgili tüm sektörlerde büyük bir rol oynamaya devam edecektir. Hükümet ve teknoloji devlerinin blok zinciri altyapısına milyarlarca dolar yatırım yaptığı şimdiden belli. Web 3.0 bizi, cihazlarla etkileşimimizi daha insancıl hale getirmek için makine öğrenimi ve yapay zekanın özelliklerini birleştirerek. Gerçekliği ve sanal gerçekliği birleştiren bir geleceğe dönüştürürken, blok zinciri katmanı gelecekte olabilecek şeylere katkıda bulunur. Çok ilginç bir önerme . Dijital hayatımız ve maddi hayatımız.
Blok zinciri üzerine kurulu merkezi olmayan özerk organizasyonların (DAO’lar) yükselişi. Atari gibi büyük şirketler ve Uniswap ve Compound Finance gibi birçok başarılı şirket ve ekip için şüphesiz ilginç bir tekliftir. Departmanın kontrolü topluluğa verilir. İşletmeleri, topluluklarının yönetimini kontrol eder.
Blok zinciri ve Web 3.0 entegrasyonu,
bildiğimiz şekliyle küresel ekonomik modeli tamamen yeniden şekillendirdi. Geleneksel bankacılık ve yatırım endüstrilerinin yanı sıra altın ve gayrimenkul gibi geleneksel yatırım araçlarından fonlar elde ederek. Milyarlarca dolar merkezi olmayan finansa aktı. platform. Raoul Pal ve Michael Saylor gibi bu alanda tanınmış birçok stratejist ve yatırımcı bu devrimi:
“insanlık tarihinin en büyük servet transferi” olarak adlandırıyor. Hisselerinin en az %25’i. Zenginlik kripto para biriminde. Bu Y kuşağı yarının yenilikçileri ve vizyonerleridir. Bu yüzden şimdi blok zincirine inanırlarsa, büyük olasılıkla gelecekteki iş yatırımlarına dahil olmayacaklar. Veya şirket bu teknolojiyi entegre etmeyecek ve bölgeyi ilerletmeyecek. nesil. Web 3.0 ile birlikte geliştirildi.
Web 3.0’ın bizi mevcut Web 2.0 yolsuzluğu biçiminde yaşanan vahşetten kurtarıp. Kurtarmayacağı henüz bilinmemekle birlikte, Web 3.0’ın sağladığı en iyi fırsata ve parlayan vahaya zaten sahibiz. Bitcoin ve Ethereum gibi ağlar, bugünün Web 2.0 etkileşimlerinde hepimizin karşılaştığı saldırılara karşı kullanıcılara barınaklar sağlamaya devam edecek.
Web 3.0, mevcut sistemi “parçalamayabilir” ve yerine geçmeyebilir. Ancak merkezileşme, gözetim, insan verilerinden para kazanma ve insanlara ikinci sınıf vatandaş muamelesi gibi birçok açıdan çöküşü düzeltme fırsatına sahiptir. Bankalarımız, büyük teknoloji ve genellikle hükümetimiz. Özgeçmişimin dediği gibi, “Blockchain teknolojisi her şeyin sonu olmayabilir, ancak elimizdeki en iyi fırsat bu.
Feragatname: Bunlar yazarın görüşleridir ve yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir. Okurlar kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Yardıma ihtiyacınız olursa bizimle iletişime geçmek için “yorumlarda sorularınızı belirtin. Web 3.0 Nedir sorunuzu da bu şekilde yanıtlamış oluruz. bizleri sosyal medya adreslerimizden takip edebilirsiniz. Ayrıca Diğer Gündem Haberleri Bültenimize de Göz gezdirmenizi İsteriz.
Ayrıca şu Haberimizi de Okuyunuz: En Çok Oynanan Oyun