Salı, Nisan 30, 2024

ÇOK OKUNANLAR

İLGİLİ YAZILAR

PPC Kampanyası

PPC Kampanyası. PPC kampanyalarının alaka düzeyi ve katılımı nasıl artırılır? Temsil ettiğiniz marka için objektif, medyadan bağımsız reklam kararları vermek için PPC’yi daha çekici ve etkili hale getirmek için bu 6 ipucunu anlayın.

PPC Kampanyası
PPC Kampanyası

Ayrıca şu Haberimizi de Okuyunuz: Dijital Bütçe Yönetimi


  • Reklam hizmeti ağımızın sürekli genişlemesi ile bazı önemli konuları tam olarak düşünmeden önce müdahale etmek istiyoruz.
  • Hedef kitleniz için hangi platformun doğru olduğunu nasıl anlarsınız?
  • Alıcının yolculuğunun farklı aşamalarında hangi platformlar en iyi şekilde çalışır?
  • Bu sütunda, daha etkili ve çekici bir PPC stratejisinin temelini atmaya yardımcı olacak bazı teknikler öğreneceksiniz.
  • Temsil ettiğiniz marka için objektif, medya ile ilgili olmayan reklam kararları da verebilirsiniz.

PPC Kampanyası Araştırma Aşaması

Etkili bir PPC stratejisi oluşturmanın ilk adımı araştırmadır. Sadece anahtar kelime araştırmasını kastetmiyorum!

Yalnızca anahtar kelime hedeflemenin doğruluğunu sınırlayan pek çok reklam platformu var (örneğin, Google BMM’yi aşamalı olarak kaldırmak),

potansiyel müşterileri ve onların itici güçlerini incelemek için daha fazla enerji harcamanın zamanı geldi.

Herhangi bir reklam kampanyasına başlamadan önce, aşağıdaki soruları cevaplayabilmelisiniz:

  • Müşterileriniz kimler? (Örn. Nüfus, coğrafya)
  • Şimdi kategorinizden ne alıyorlar? (Örneğin, başka hangi ürünlerin / hizmetlerin ikame edilebileceğini düşünüyorlar?)
  • Sunduğunuz ürün / hizmetlerden ne bekliyorlar?
  • Sunduğunuz ürün / hizmetlerin ağrı noktaları nelerdir?
  • Bu kategoride başka hangi markaları değerlendiriyorlar?

Bu soruları yanıtlamak, daha etkili reklam oluşturucular, daha uygun açılış sayfaları ve daha iyi konumlandırma kararları belirlemenize yardımcı olacaktır. (örneğin, müşteri hangi konumlandırma değerinin olmadığını belirler).


Ayrıca şu Haberimizi de Okuyunuz: Web sitesi Trafiği


PPC Verileri

PPC Kampanyası Aslında, pazarlama liderleri bu verileri kapsamlı bir pazarlama stratejisi için toplamalıdır, bu nedenle bu paydaşlardan bu bilgileri istemek ilk adımınız olmalıdır.

Bu soruların eksik olduğunu fark ederseniz, temel araştırma yoluyla Google Formlar / Anket Maymunu gibi temel araçları kullanabilir ve bu soruları yanıtlamak için daha gelişmiş (pahalı!) Bir temelde odak grupları ve derinlemesine görüşmeler yürütebilirsiniz.

Araştırmanın sonucu, hedefleyebileceğiniz farklı müşteri gruplarının (veya segmentlerin) yanı sıra hedeflemeyi seçebileceğiniz her segmentin müşteri portrelerinin (roller olarak da bilinir) bir haritası olmalıdır.

Bu veriler, ön araştırma yoluyla tanımlanan özelliklere dayanır – genellikle anket ve odak grubu verilerinin bir kombinasyonu ve tüm pazar segmentini haritalamanıza olanak tanır.

Bu, mesajlaşma ve hedeflenen kararlarınız için bir referans noktası görevi görmelidir. Senkronize kalmak ve potansiyel müşteriler hakkında riskli varsayımlarda bulunmaktan kaçınmak için bu alıştırmayı düzenli olarak (veya mümkünse yılda bir kez) tekrarlamak önemlidir.

PPC Hedef Kitlesini Seçin

Artık potansiyel bir müşteri tabanı belirlediğimize göre, hedef müşterimiz kim?

Yukarıdaki örnekte tüm potansiyel pazarı veya belirli pazar segmentlerini takip edecek miyiz?

  • Her müşteri grubunun farklı davranışları olacaktır. Ne kadar çok kişiyi hedeflersek, reklam maliyetleri o kadar yüksek olur.
  • Hedef kitleyi daraltmanın birçok avantajı vardır:
  • Tedarik – Çok az insan, pazardaki her müşteriye ulaşmak için yeterli kaynağa sahiptir.
  • Değer asimetrisi – bazı pazar segmentleri diğerlerinden daha değerlidir ve eski atasözü, kârların% 80’inin genellikle müşterilerin% 20’sinden gelmesidir.
  • Bu bir abartı olabilir, ancak müşterilerinizin beşte birinin kârınızın 2 / 3’ünü oluşturduğunu görürseniz, iyi gidiyorsunuz!
  • Konumlandırma ve mesajlaşma – farklı pazar segmentleri farklı şeyler istediğinden, pazardaki tüm müşterileri bulmak zordur.
  • Herkesi hedeflemeye çalışırsanız, sonunda farklı olmak yerine kendinizi Patlatmış olabilirsiniz 🙂 Yani reklamlarınızdan herhangi bir sonuç alamazsınız.
  • Rakiplere karşı konumlanma – herkesi hedeflemeye çalışırsak, çok sayıda rakip olacaktır, ancak pazarı bölersek ve yalnızca bir segmenti takip edersek, o zaman sadece bir rakiple karşılaşabiliriz, bu da işi değiştirmeyi çok daha kolay hale getirir. Kendinizi rakibin karşısına yerleştirin.

Reklam Başlarını ve Açıklamanızı inceleyin

Müşterilere gerçekten ne söylemek istersiniz? Ücretli aramada bu genellikle göz ardı edilir.

Ücretli aramada reklam metni, ürün ve / veya marka konumlandırmasından ziyade promosyonlara ve tekliflere odaklanır.

Bilginin temeli marka durumunuzdur; başka bir deyişle, beklenen marka imajına bazen “değer önerisi”, “marka amacı” veya “marka değeri” denir.

Bunlar konumlandırmayı açıklamanın farklı yollarıdır, ancak başka bir deyişle, hedef pazarı neyi temsil ediyorsunuz?

Herhangi bir reklam, video öğesi veya metin reklamı incelemeden önce, konum konusunda net olmanız gerekir. Aramalarda genellikle göz ardı edilir. Bununla birlikte, doğru şekilde düşünülürse, tıklama oranı ve dönüşümler üzerinde çok olumlu bir etkisi olabilir.

Uygulamada, Wal-Mart iyi bir örnektir.Wal-Mart, ürün özelliklerinin (düşük fiyatlar) müşterilere sağlayabileceği duygusal faydalara odaklanmak için konumlandırmayı kullanır. “Daha iyi yaşa” sloganıyla güç merdiveninin tepesindeler.

Esasen, bu merdivenden ne kadar aşağı inerseniz, reklamlarınız hedef müşterileriniz için o kadar çekici olacaktır.

image 47

Kampanya hedefleri belirleme

PPC Kampanyası Ortak pazarlama hedeflerini görselleştirmek için en yaygın çerçeve pazarlama kanallarıdır.

  • Sadakat ve savunuculuk kapsamının çok ötesinde, bunun birçok farklı türü vardır.
  • Bu makalenin amacı için, farkındalık hedefinden dönüşüme kadar basit bir üç aşamalı kanal kullanacağız.
  • Aslında, dönüşüm sektörden sektöre değişiklik göstereceğinden, her zaman müşterinin tipik yolculuğuna uyacak şekilde özelleştirilmelidir.
  • Örneğin, B2B SaaS alıcı yolculuğu, FMCG alıcı yolculuğundan tamamen farklı olacaktır.
  • Ders kitabı modelini her marka için kullanmamak önemlidir.
  • Peki kampanyanız için doğru hedefi nasıl belirliyorsunuz?
  • Neden pazarlama stratejinizin bir parçası olarak reklam veriyorsunuz?
PPC Kampanyası
PPC Kampanyası
  • Potansiyel müşterileri veya satışları artırmak mı yoksa marka bilinirliğini artırmak mı? Teorik olarak, reklamcılık yukarıdakilerin hepsine yardımcı olabilir.
  • Çoğu durumda, kampanyanızı “tam kanal” medya stratejisinin bir parçası olarak oluşturmaya çalışmalısınız. Ancak, dönüşüm hunisinin her aşamasında kullandığınız strateji farklı olacaktır ve her aşamada kullanılan KPI’lar da tutarlı olmalıdır.
  • Örneğin, görünürlüğü artırmak için ana stratejiniz olarak genellikle alışveriş reklamlarını kullanmazsınız; göreli kapsam ve görüntülü reklamların daha düşük maliyetlerine bağlı olarak, görüntülü reklamlar daha iyi bir seçim olabilir.
  • Stratejinin her bir öğesinin farklı bir amacı olmalıdır ve büyük olasılıkla dönüşümlere odaklanan bir kampanyada farkındalığı artırmaya odaklanan bir kampanya yürüteceksiniz.
  • Önemli olan bu kampanyaları doğru reklam kanalları ile entegre etmektir.

Doğru reklam platformunu ve reklam öğesini seçin

Etkili bir reklamcılık stratejisi uygulamak, tüm enerjiyi tek bir sepete (ağa) koymak yerine, her kanal aşamasında hangi platformun en iyi çalıştığını bilmek anlamına gelir.

Gerçek şu ki, ücretli medya tek bir en iyi araca sahip değildir. Her platformun avantajları (ve dezavantajları) farklıdır.

Kullanılacak en iyi stratejiyi belirlemek için stratejik hedefler kullanmalısınız. Örneğin, amacınız farkındalık ise, ücretli arama bir taktik olmamalıdır! Bu aşamada, potansiyel müşteriler aktif olarak ürün aramamaktadır ve çözümünüzün varlığından haberdar olmayabilirler.

Bu, talebi karşılamak ve tüm potansiyel kategorilerden alıcıları büyük ölçüde çekmekle ilgilidir.

Bu reklamlar hemen dönüştürülmek üzere tasarlanmamıştır, bu nedenle genellikle belirli bir ürünün fiyatı veya demo kayıt formu yerine ürün veya hizmetin duygusal avantajlarına odaklanan daha geniş marka liderliğindeki mesajlar görürsünüz.

image 49

Öte yandan, hedefiniz dönüşümler (satış veya satış fırsatları) oluşturmaksa, platform seçenekleri farklı olacaktır (örneğin, arama, alışveriş, yeniden pazarlama).

Reklamda kullanılan haberler, fiyatlar, indirimler, ürün özellikleri vb. Satış promosyonunu teşvik etmek ve işlemleri aktif olarak teşvik etmek için tasarlanmalıdır.

Elbette ulaşmamız gereken daha çok hedefimiz var. Ama biliyorsun. Her zaman önce hedefe bakın ve ardından ona en uygun araçları ve mesajları seçin.

Entegre kampanyayı yayınlayın

Entegre hareketin sinerjisi tam olarak kanıtlandı. Stratejileri ve kanalları birleştirmek (örneğin, ücretli arama + bağlı TV), tek bir kanala harcanan eşdeğer yatırımdan çok daha iyi bir getiri sağlayacaktır.

Etkili bir entegrasyon kampanyası uygulamanın zorluğu, genellikle reklam sorumluluğunu, her biri farklı hedeflere ve dikkate alınması gereken platform kararlarına sahip birden çok ajansa bölmektir.

Tüm taraflar planlanan faaliyetlerin bir parçası olarak taahhüt edilmedikçe, müşteriye tutarlı bir mesaj iletmek zordur.

Veriye dayalı stratejiler, her zaman stratejilere ve kanallara göre öncelikli olmalıdır. Medya planlaması açısından, favoriniz değil.

Herhangi bir platform kararı vermeden önce, hedeflemek istediğiniz kitleye, iletmek istediğiniz mesaja ve iletmek istediğiniz hedefe atıfta bulunduğunuzdan emin olun.

Yardıma ihtiyacınız olursa bizimle iletişime geçmek için “yorumlarda sorularınızı belirtin. Dijital Bütçe Yönetimi Sorunuzu da bu şekilde yanıtlamış oluruz. bizleri sosyal medya adreslerimizden takip edebilirsiniz. Ayrıca Diğer Dijital Pazarlama Haberleri Bültenimize de Göz gezdirmenizi İsteriz.


Ayrıca şu Haberimizi de Okuyunuz: Satış Nasıl Yapılır


Bizi Facebook ve Twitter ( X ) hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.
Önceki İçerik
Sonraki İçerik
Websesi
Websesihttps://websesi.com/
Site yönetimi olarak, sizler için güncel ve faydalı içerikler üretmeye devam ediyoruz. 2020 yılından beridir, Websesi ailesinde bir çok editör içerik üretmiştir. Tüm editörlerimizin üstün katkıları ve cabaları sayesinde Websesi.com büyümeye devam ediyor!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

POPÜLER İÇERİKLER